Klangmassage /soundhealing

En meditativt djupgående energimassage på cellnivå - en unik metod för djup avslappning.  Du vilar fullt påklädd på en ullmatta/massagebänk och mottar balanserande, vackra ljudvibrationer från klangskålar som jag placerar på olika områden på kroppen. Jag kombinerar klangskålarna med andra ljudkällor som tex gongar, kristallskål mfl.
Skålarna vibrerar i tusentals olika frekvenser som kroppen som ljudbärare tar in på cellnivå. Vibrationerna fungerar som stämgafflar för din kropp för att komma till harmoni och samstämmighet vilket bidrar till välmående och hälsa. Samstämmigheten kallas i medicinskt språk för homeostas - ett tillstånd som kroppen alltid strävar efter för att livssystemet ska fungera så optimalt som möjligt.
All läkning sker i parasympaticus-dominans, i lugn och ro - läget, det tillstånd som vi i vårt moderna samhälle ger väldigt lite utrymme för så vi är allt som oftast i hotsystemet (sympaticus). Ett tillstånd som förbrukar kroppens resurser, och sliter på hela systemet.
Vibrationerna i ljudsessionen tar dig till lugn och ro - läget som är uppbyggande, läkande och livsbefrämjande, de stimulerar vagusnervens ton (som ser till att det råder balans) och ökar mängden av måbra-hormoner.

En klangmassage (eller ljudbehandling) är enormt behaglig oavsett om man har besvär eller inte, men kan ha än större betydelse för dig som tex:
- har svårt att komma till ro och avslappning.
 - som är under rehab för utmattingssymptom och behöver hjärnvila.
 - lever med smärtproblematik/ fibromyalgi och som inte kan ta emot vanlig massage för att det blir "för mycket".
 - som av olika anledningar inte vill ta av dig kläderna men ändå få en djupgående terapeutisk behandling.
 - har uttalade stressymptom

Effekterna upplevs olika men klangskålarnas mjukt utdragna vibrationer påverkar dig på djupet och har en god terapeutisk effekt - moderna forskning visar att ljudvibrationer kan påverka molekylära strukturer i kroppen och stödjer det cellurära informationsflödet.
Den djupgående avslappningen löser bla. upp fysiska och emotionella spänningar, ökar genomströmningen i kroppen, gör så att viktiga hormoner och signalsubstanser för läkning frigörs, immunförsvaret stärks. 
 
Behandlingen hos mig kan innebära klangmassage, klassisk massage eller en kombination av båda.
Att efter en klassisk ryggmassage få en stund klangmassage ger sinnet sitt och en djupare integration av massagebehandlingen.
Pris för en behandling;
60 minuter: 690 kr
 

Ljudbad

Att "bada" i ljud innebär att du ligger på en ullyoga-matta och mottar ett stort spektra av vibrationer från olika ursprungliga instrument där gongen är i centrum.
Jag använder allt från klangskålar, kristallskålar, till gongen med dess massiva frekvensspektra till röstens unika vibration.
Du kan boka in endast ett ljudbad eller i kombination med ett yogapass. En annorlunda present eller friskvårdsaktivitet tillsammans i grupp. Även för företag som personalvård i grupp.
 

Klassisk massage


Massage är effektiv mot rygg, nack och axel-besvär och bidrar till allmänt välbefinnande.
En massagebehandling kan vara förebyggande och/eller för att behandla tex spändhet och begränsningar av rörlighet. Genom djupgående massage av musklerna ökar genomblödningen i området så att syre - och näringstillförsel till muskeln ökar. Massagen skjutsar också igång lymfflödet .
Andra effekter är sänkt blodtryck, ökad kroppskännedom, minskad stress, stärkt immunförsvar.