Hej 
Det är jag som är Anneli,  grundaren av AWeK Hälsa & Utveckling som jag driver sedan 2007.
Hur kommer det sig att jag är där jag är - alltså här? Lite kort om mig och resan hit.

Jag har alltid varit intresserad av att jobba med människor och jobbade under många år inom vård /omsorg.  Men trycket inom vård och omsorgssektorn gjorde det omöjligt för mig att fortsätta då den organisatoriska röran och indragningar i princip tog död på mitt inre engagemang.
Det förde mig till att söka en utbildning till säkerhetshandläggare. En bransch där det materiella ligger i fokus. Det kändes bra att få distans till att vårda människor just då.
Samtidigt hade jag intresse av träning/ hälsa för egen del.
Via min utbildning till säkerhetshandläggare drevs mitt intresse automatiskt till det mänskliga (så klart eftersom det var där hjärtat befann sig:)) i analys av säkerhet på företag, den sk  "mänskliga faktorn". Hur skyddar man sig mot den var en fråga som jag alltid ställde, men fokus låg på att skydda det materiella och den frågan skulle besvaras med endast "den mänskliga faktorn" i protokollet. Inga åtgärder vidtogs.
Men intresset var väckt och jag upptäckte att den mänskliga faktorn nästan alltid var relaterad till någon typ av stress -vilket ledde mig till ett intresse för begreppet stress. Jag gav upp min blivande karriär inom säkerhetsbranschen och hoppade på en utbildning till stress och friskvårdsterapeut med kognitiv inriktning (Hälso Akademin Europa) och på den vägen är det.
Jag förkovrade mig vidare till ICF cert coach (HälsoAkademin Europa), till massör,  läste Anatomi och Fysiologi och 2010 började min resa inom MediYogan- först till instruktör, sedan till terapeut (Göran Boll på mediyoga institutet)  och har sedan dess fortbildat mig inom cancer (Göran Boll),  hormoner (Ellen Engvall), stress/utbrändhet och chakra-lära (Elisabeth Englund).
Jag är utbildad MIMY-instruktör, en kombination av Mediyoga och mindfulness och det sk  balansprogrammet (Sara Emilionie). 
Genom yogan kom jag i kontakt med ljudets magi. Mantratoning är en integrerad del av mediyogan,  men också andra externa ljud så som tex gonggongen som jag från allra första gången jag hörde blev fascinerad av och bestämde mig för att lära mig att spela.
Det dröjde några år, men sommaren 2016 gick jag grundutbildning i gong-spel, klangmassage (hos Karin Gibson i Nora) och har gongens vibration som en del i mina yoga-pass.
2021-2022 förkovrade jag mig i grundutbildning inom senssing Yoga (Mia Elmlund). 
Våren 2023 utbildade jag mig i grunderna för Traumaanpassad yoga med Josefin Wikström som lärare.TAY = kroppsbaserade metoder som stöd till behandling vid stress, trauma och psykiatriska sjukdomstillstånd.
Ovan är titlar jag förvärvat från mina externa utbildningar, MEN  den bästa och viktigaste utbildningen är min egen resa inåt, mina timmar på mattan, praktiserandet av yogan i min vardag, tiden att reflektera och lyssna/observera mig själv i stillhet. Och inte minst alla mina kursdeltagare  genom åren som har lärt mig så mycket. 

Eftersom yoga genomsyrar alla delar av människan och livet och är på ett sätt ALLT så är det svårt att beskriva vad det betyder i korthet, men en del är att via kroppsegna funktioner mobilisera inneboende resurser - ett sätt att balansera kropp, sinne och emotioner och därmed ökad livskvalitet oberoende hur livs-situationen ser ut.
Yoga är ett sätt för mig att komma nära mig själv, förstå mig själv (och livet) och få tillgång till hela mig .

Genom åren har jag delat Yogan i många sammanhang,  såsom föreningar, för patientgrupper, i friskvårdssyfte och rehabiliterande syfte. Jag har lett kurser, intropass, föreläsningar osv sedan 2010.
Mellan Januari 2014 tom December 2023 var jag anställd som medicinsk yogaterapeut  på Akademiska sjukhuset i uppsala. En tid då jag var delaktig i att starta yogaverksamheten med inriktning på cancerrehabilitering,  i utveckladet av yogamottagningen. 31/12 -2023 valde sjukhuset att lägga ner yogamottagningen i besparingssyfte vilket leder mig vidare till något nytt.

Vill du komma i kontakt med mig så gör du det via email. awek.anneli@gmail.com eller via mobil; 073-0299769
/Anneli
 

meditation är att leva djupt varje ögonblick i livet"

den verkliga upptäcksresan består inte av att söka nya landskap utan av att ha nya ögon"

Stilla dig för nuet,
det enda vi har"